Interneti ne shifra….

Interneti ne shifra

Çfarë ndodhi me internetin në vitin 2011 – 2012? Sa llogari u aktivizuan në këtë vit? Sa website u ndërtuan dhe u lançuan online? Sa kushtoi emri i domainit më të shtrenjtë? Sa foto ndodhen në facebook? Sa video shikohen në youtube?  Ne kemi përgjigjet e këtyre pyetjeve. Kemi ndërtuar një tablo të gjerë për tju dhënë një ide më të mirë për internetit dhe gjerësinë e tij. Duke përdorur një numër të madh burimesh për të gjetur këto të dhëna, i bashkuam për tju treguar internetin 2011 – 2012 në shifra. E-MAIL

 • 3.146 bilion – Numri i llogarive të e-mailit në të gjithë rrjetin global
 • 27.6% – Microsoft Outlook ishte e-mail klient më popullor
 • 19% – Përqindja e e-maileve spam të dërguar nëpër korporata
 • 112 – Numri mesatar i e-maile të dërguara brenda një dite të një përdoruesi të një korporate
 • 71% – Përqindja botërore e e-mail trafik që ishte spam
 • 360 milion – Numri total i përdoruesve të Hotmailit, i cili është më i përdorshmi
 • $44.25 – Shuma e kthyer nga investimi i $1 në e-mail marketing
 • 0.39% – Përqindja e e-maileve që ishin të dëmshme
WEBSITE
 • 621 milion – Numri i websiteve në të gjithë botën
 • 300 milion – Pritet që të shtohen vitin tjetër
WEB SERVERS
 • 239.1 % – Rritje e numrit të faqeve të internetit të Apache
 • 68.7% – Rritje e numrit të faqeve të internetit të IIS
 • 34.4% – Rritje e numrit të faqeve të internetit të NGINX
 • 80.9% – Rritje e numrit të faqeve të internetit të Google
DOMAIN
 • 95.5 milion – Numri i emrave të domaineve .com
 • 13.8 milion – Numri i emrave të domaineve .net
 • 9.3 milion – Numri i emrave të domaineve .org
 • 7.6 milion – Numri i emrave të domaineve .info
 • 2.1 milion – Numri i emrave të domaineve .biz
 • 240 milion – Numri i domaineve të regjistruar
 • 86.9 milion – Numri i kodeve kombetare siç .cn .uk .de
 • $2.6 milion – Çmimi i domainit më të shtrenjtë të shitur ndonjëherë social.com
PËRDORUESIT E INTERNETIT
 • 2.1 bilion – Përdoruesit e internetit në të gjithë botën
 • 922.2 milion – Përdoruesit e internetit në Azi
 • 476.2 milion – Përdoruesit e internetit në Europë
 • 271.1 milion – Përdoruesit e internetit në Amrikën Veriore
 • 215.9 milion – Përdorues interneti në Amerikën Latine
 • 118.6 milion – Përdorues interneti në Afrikë
 • 68.6 milion – Përdorues interneti në Lindjen e Mesme
 • 21.3 milion – Përdorues interneti në Australi dhe Oqeani
 • 45% – E përdoruesve poshtë moshës 25 vjeç
 • 485 milion – Përdoruesit e internetit në Kinë më shumë se në çdo vend tjetër të botës
 • 36.3 % Infiltrimi i internetit në Kinë
 • 591 milion – Numri i lidhjeve broadband në të gjithë botën
RRJETET SOCIALE
 • 1 bilion – Numri i përdoruesve të facebookut
 • 200 milion – Numri i përdoruesve që u shtuan brenda një viti në facebook
 • 350 milion – Numri i përdoruesve të facebook që logohen duke përdorur telefonat e tyre
 • 250 milion – Numri i përdoruesve të twitter
 • 150 milion – Numri i përdoruesve që janë aktivë në twitter
 • 18.1 milion – Përdorues që pëlqejnë Lady Gagan në twitter. Përdoruesja me më shumë pëlqime në twitter
 • 250 milion – Numri i mesazheve në twitter për një ditë
 • 8.868 – Numri i mesazheve në twitter për sekondë në gusht në MTV music awards
 • %50,000 – Shuma që u mblodh për bamirësi nga tweet që u bë më shumë retweet
 • 30 milion – Numri i Tumblr blog
 • 70 milion – Numri total i blogeve nga wordpress
 • 1 bilion – Numri i mesazheve të dërguara nga Whats App gjatë një dite
 • 2.6 bilion – “Im acconts”
 • 2.4 bilion – Numri total i gjithë përdoruesve të rrjeteve sociale në të gjithë rrjetin global

web_browsers

WEB BROWSERS MOBILE
 • 1.2 bilion – Numri i lidhjeve telefonike aktive broadband në të gjithë rrjetin
 • 5.9 milion – Numri i lidhjeve telefonike në të gjithë rrjetin global
 • 88% – Trafiku global i tabletit të Apple Ipad
VIDEO
 • 1 trilion – Numri i videove playback në Youtube
 • 140 – Numri i shikimive të videove nga një përdorues i Youtube
 • 48 orë – Shuma e videove që uploadohen çdo minutë në Youtube
 • 82.5% – Përqindja e audiencës amerikane që kanë parë video online
 • 76.4% – Përqindja që zënë në hapësirën e aksioneve në kategorinë e video website market
 • 4,189,214 – Numri i përdoruesave të rinj në Vimeo
 • 201.4 bilion – Numri i videove online të shikuara brenda një muaji
 • 88.3 milion – Video të vëzhguara për muaj në Websitet e Google
IMAZHE
 • 14 milion – Numri i përdoruesve të Instagram
 • 100 bilion – Numri i fotove të cilat ndodhen në Facebook
 • 51 milion – Numri total i përdoruesve në Flickr
 • 4.5 milion – Numri i fotove të hedhura në Flickr çdo ditë
 • 1- Apple iPhone 4 është kamera më e njohur në Flickr

Në vitin 2013 një gjë është e sigurtë që interneti do vazhdojë të zgjerohet me hapa galopante drejt risive dhe teknologjive më të reja. Çdo gjë që ndërtohet ka si qëllim përmirësimin e rrjetit global dhe sa më shumë inovacion në fushën e teknologjisë së informacionit.