Graph search dhe Google.al

google shqip

Ky fillim viti, nisi vrullshëm për gjithë industrinë e faqeve të internetit. Dy ngjarje bënë sensacion edhe në tregun online shqiptar. Instalimi I domainit google.al ishte një nga risitë më të shumëpritura për këtë vit. Duke evituar motorrin e kërkimit google.com, google.al do të promovoj cdo biznes shqiptar që ka një web te mirendertuar.

Facebook Graph Search

Rrjetet sociale do të jene akoma me vizibël në google shqiptar duke ju shtuar ekzpozimin ndaj cdo klienti. Google.al është zyrtarisht aleati i biznesit shqiptar në epokën modern të teknologjisë së informacionit. Tashmë motorrat e kërkimit do jenë më specifik në metodikën e kërkimit dhe do të publikojne gjithmonë me specifikisht biznesin që kërkohet. Për shembull mund të provoni të kërkoni në google.al faqe interneti dhe do të shikoni qe dhe ne interweb.al dalim sa më lart në filtrat e kërkimit.

Pritet qe google.al shumë shpëjt të japi rezultatet e duhur përsa I përket promovimit në gjithe mediat sociale si Facebook,Youtube,Linkedin,Twitter,Google plus dhe së fundmi Pinterest. Google.al është një thesar qe duhet shfrytëzuar në maksimum nga gjithë bizneset shqiptare.

facebook_graph_search

Një tjetër risi shumë rëndësishmë e fillim vitit ishte dhe Graph Seach i Facebook. Për momentin është në fazën beta por së shpejti do të jetë mënyra më e mirë për kërkim. Graph search është elementi qe e fut Facebook në rrugën, drejt një konkurrence me Google. Normalisht lind një pyejte.

Cfare është Graph search? Graph search do të jetë një motor sistem kërkimi I facebook ku mund të kërkohet cdo gjë.  Mund te kerkohen vende, persona , foto , biznese që kanë një lidhje direkte me kerkimin.  Kjo do të thotë që ka një lidhje sado të vogël me profilin tuaj & aktivitetin tuaj në Facebook do të gjendet më thjesht.

Ju mund të kërkoni “Restorante që pëlqejnë miqte e mi” ose “Lokale qe pelqejne shoket e mi” .  Shume filtra të tillë kërkimi qe e bëjnë dhe më vizibel cdo biznes që gjendet në facebook. Së shpëjti facebooku do të jetë në nje gare me google.al duke pare dhe dinamikat më të reja dhe update që ka. Facebook zotëron një avantazh goxha domethënës ndaj Google.al sepse njeh më shumë marredheniet njerëzore. Google.al njeh më mire atë që po kërkojme. Graph search do të jete një risi shume fitimprurese për cdo biznes qe ka një faqe Facebook shumë aktive dhe interaktive