6 trendet e ngjyrave te faqeve te internetit 2015-2016

6-trendet-e-ngjyrave-te-faqeve-te-internetit-2015-2016

Industria e faqeve të internetit është zhvilluar jashtëzakonisht shumë vitet e fundit. Trendet e ngjyrave të faqeve të internetit ndryshojne rrallë.Më poshte po ju paraqesim disa nga trendet më të reja përsa i përket ngjyrave që përdoren në faqen e internetit.

1.Skema njëngjyrëshë

Një nga trendet më të përdorura sot janë faqet e internetit njëngjyrëshe. Skema të tilla do të thotë përdorimi në një mënyrë sa më kreative të një ngjyre. Duke i dhënë identitetin e duhur faqes përkatese. Në raste të tilla përdoren e njëjta ngjyrë ne forma të ndryshme p.sh diku të jëtë më e zbehur, diku më e theksuar.
Skemat njëngjyrëshe përdoren në ndërtimin e faqeve të brandeve të mëdha ose te korporatave. Keto skema jane nje tendence e përdorshme dhe ne faqet e internetit kreative. ( Ku mund të përdoren butona te fshehur, menu e tejduskhme edhe shume teknika te tjera)

2.Perdorimi i ngjyrave të forta me kontrastë të larte.

Ngjyrat që janë shumë në contrast më njëra tjetrën nuk përdoren dhe nuk sugjerohen. Trendet e kohëve te fundit kanë treguar që është një mënyre shumë efektive për të terhequr vemendjen e klientëve..
Kontrasti i lartë duhet përdor me shumë profesionalizëm pasi përndryshe nuk do te duket estetike.

3.Përdorim i blloqeve dhe efektit hover

Një nga trendet më të njohura momentalisht është dhe perdorimi i blloqeve design si dhe efekte hover ( kur shkon mouse siper ikona ndryshon format).
Eshtë një nga teknikat e reja të cilat janë shumë të aplikueshme.

4.Përdorimi i fotove background dhe teksteve

Shume webe, kryesisht kreativet perdorin, foto background te medha per të ndërtuar strukturen e tyre dhe per te qene sa me kreative me ane te teksteve mbi fotografi.
Faqet e internetit të cilat përdorin kete metode janë zakonisht shume kreative dhe bazohen ne foto te rezolucionit te larte.
Kjo teknike i jep një pamje me kreative faqes se internetit  duke e fokusuar tek tekstet siper fotove.

5.Tekstet highlight ( te theksuara)

Përdorimi i ngjyrave te ndezura eshte një mënyre mire per te terhequr vemendjen e klienteve dhe vizitoreve. Por mbiperdorimi i tyre funskionon ne menyren e kundert duke e bere faqen tuaj te internetit jo dhe aq atraktive.
Nje nga teknikat  me inteligjent te ngjyrave eshte perdorimi i tekstit highlight. Duke vendosur ngjyra te theksuara ne tekste qe ne kerkojme ti theksojme me teper se tekstet e tjera qe mund te jene njengjyreshe.

6.Butonat dhe ikonat me ngjyra

Ne epoken e faqeve te internetit minimal butonat dhe ikonat kane zevendesuar  gjithe fotot e mundeshme qe mund te harxhohet  kohe duke i perpunuar dhe duke i perzgjedhur.
Ikonat dhe buttonat jane responsive ndaj cdo pajisje dhe duken mjaft mire ne rezolucione te ndryshme duke u bere nje zgjedhje estetike  e mire per web design.
Na te gjithe trendet e lartepermendura butonat dhe ikonat jane me te perdorshmet ne sektorin shqiptar te websiteve.