10 statistika mahnitëse të internetit dhe rrjeteve sociale në vitin 2015

10-statistika-mahnitese-nga-interneti-dhe-rrjetet-sociale-per-vitin-2015

Me bërjen publike të gjithë statistikave të fundit për shifrat e internetit cdo biznes duhet të mobilizohet më shumë drejt shfrytëzimit total të internetit dhe mundësive të jashtëzakonshme që ofron ai. Statistikat e mëposhtme faktojnë dhe njëherë më së miri se përdorimi i aseteve të internetit për të ngjallur interesin e klientëve potencial është mënyra më e mirë dhe me më pak kosto. Duke pare dhe artikullin tone të meparshëm për statistikat në internet mund të shihet diferenca e jashtëzakonshme brenda pak vitesh.

Statistikat mund ti shihni më poshtë dhe mund ti bëni vetë llogaritë për benefitet e internetit dhe rrjeteve sociale :

1.    Përdoruesit zyrtare të internetit në gjithë globin janë  3.175 bilion përdorues, që i bie rreth gjysma e gjithë popullsisë boterore me përdorues aktive të internetit.

2.    Përdoruesit e medias sociale janë rreth 2.206 bilion përdorues aktive në rang global. Kjo është një shifer për t’u marrë në konsiderate në menyre të jashtëzakonshme për të gjithë ata që reklamojnë biznesin e tyre në rrjete si Facebook ose Google.

3.    3.734 bilion janë përdorues aktiv të internetit në aparatet celulare

4.    1.925bilion janë përdorues  të cilët përdorin rrjetet sociale nga telefoni i tyre

5.    Përdoruesit  e rrjeteve sociale janë rritur me 176 milion përdorues bazuar tek statistika e vitit te kaluar.

6.    Në të njëjtin hark kohor janë shtuar rreth 365 milion përdorues  që përdorin mediat sociale në telefonin e tyre.

7.    Në Facebook shtohet 6 profile të reja cdo sekonde dhe ka një rritje të jashtëzakonshme krahasuar me cdo rrjet tjetër.

8.    Përdoruesit e telefonave dhe rrjeteve sociale në telefon e kalojnë gjysmën e popullsisë boterore duke u shoqëruar me statistiken mahnitëse që cdo ditë shiten 2 milion smartfona në në një dite te vetme !

9.    Përdoruesit e rrjeteve sociale në telefon shtohen me një mesatare prej 1 milion përdoruesish ne dite.

10.    Që nga muaji gusht viti 2014 hatsapp ka shtuar 300 milion përdorues më një shtim përdoruesish me rreth 60 %.

Keto shifra faktojnë dhe njëhërë sa ë rëndësishmë është të keni një faqe interneti profesionale dhe një prezence në rrjetet sociale për të qënë i dukshëm nga cdo klient aktual ose potencial. Jeni të ftuar te na kontaktoni menjehere qe t’ju ndihmojme të shkëlqeni!