3 Avantazhet e hostimit SSD

3-Avantazhet-e-hostimit-SSD

Vitet kanë kaluar që prej daljes së SSD dhe cmimet e tyre sot kanë rënë në nivelin e duhur. Por cfarë është SSD dhe hostet me SSD? A ja vlen një shërbim hostimi i tillë?
Përgjigjia është PO. Risia e SSD dhe intregimi i tij në shërbimet e hostimit është një nga arritjet më të mira të teknologjisë moderne.

Por cfarë është SSD ?
Solid State Disk është një drive i cili është i përbërë nga qarqe të shumtë të nderthurur bashkë të cilat realizojnë ruajtjen e të dhenave në kohë rekord. Ndryshe nga Hard Disk Drive i cili përdor disqet të cilat rrotullohen për të lexuar informacionin që ruhet, SSD e realizon këtë permes memories flash. Kjo do të thotë që shpejtësia e një SSD është gati 2 herë më e lartë sesa një HDD.

Avantazhet e hostimit SSD:
1.Performancë më e lartë e faqes së internetit.

Një shërbim hostimi me SSD e bën faqen tuaj të internetit të fluturojë. Pothuaj te gjithë faqet e sotme ndërtohen me  platforma të ndryshme si WordPress, Joomla, Drupal dhe të gjitha janë faqe dinamike të bazuara në databazë për të funskionuar.  SSD e ben transmetimin e të dhënave dhe komunikimin e databazes me shpejtësi 10-15 herë me të shpejte se një HDD. Keshtu që një faqe interneti me një host me SSD është te pakten 10 here më e shpejtë, më praktike dhe i jep vizitorit tuaj një eksperiencë shumë të shkëlqyer. Imagjinoni se sa rëndësi ka performanca e përgjithshme e një faqe interneti kur ju shisni online, ose keni një agjensi turistike që nxirrni paketat tuaja. Performanca mbi të gjitha ndikon dhe në renditjen në google kështu që nxitoni ta bëni update planin tuaj të hostimit pranë Interweb.al sh.p.k.

2.Besueshmeria dhe qëndrueshmëria

Një shërbim hostimi me SSD është i besueshëm i qëndrueshëm dhe të dhënat tuaja nuk humbasin asnjëherë. Nese një shërbimi hostimi zotëron HDD me shumë mundësi rrezikohet më shumë nga humbja potenciale e të dhënave dhe qëndrueshmëria që ka për shkak të teknologjisë së përbërjes së tij.  Pjesët e HDD të cilat janë mekanike dhe gjithmone ne lëvizje kane një rrezik më të madh për tu dëmtuar dhe për të humbur të dhëna. SSD më teknologjinë e vet me memorie flash  zotëron një besueshmëri të larte.

3.Potencial

Hosti me SSD të lejon që të ndërtohet faqe interneti me komplekse dhe me më shume informacion ose grafike me të rënduar sesa faqet klasike. SSD ju lejon më shume potencial për shtimin e moduleve komplekse si nga grafika por dhe nga funksionaliteti.

Interweb.al shpk është nga kompanitë e para që sjell ketë risi duke ju ofruar shërbime hostimi me shpejtësinë e dritës dhe super të sigurta.  Jeni vetem një telefonatë larg për të ndërtuar një faqe interneti për kompaninë tuaj të aftë për të përballuar cdo kërkesë.