Cfare-eshte-certifikata-SSL

Cfare eshte certifikata SSL?

Siguria në blerjet online është një domosdoshmëri që duhet ta ketë çdo faqe e cila merret me tregëtimin online. Ofrimi i sigurisë ndaj çdo klienti është një standart i cili, i duhet ofruar çdo klienti që paguan një shumë të konsiderueshme për shërbimet tuaja.

Read More

efekti i ngjyrave

Efekti i ngjyrave ne websitin tuaj

Përzgjedhja e ngjyrave është e një rëndësie tepër të vecantë për sa i përket procesit të dizenjimit dhe marketimit të faqës së biznesit tuaj në internet (websit-i). Ngjyrat dhe tonalitët e tyre krijojnë efekte të ndryshme emocionale në psikologjinë e vizitorit të faqes së biznesit tuaj në internet dhe ndikojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë në shkallën e shikueshmërisë dhe suksesin e biznesit tuaj në internet. Në artikullin e mëposhtëm listohen disa prej ngjyrave kryesore dhe efektet përkatëse që ato mund të shkaktojnë: Read More

revolucioni-i-aplikacioneve-celulare

Revolucioni i Aplikacioneve Celulare

Siç dihet, Interneti është kthyer në një mjet komunikimi, informimi dhe argëtimi në botën globale. Mundësia për të aksesuar internetin dhe mjetet internetike nga aparatet celulare pavarësisht vendndodhjes, është kthyer në një “pritshmëri” të padiskutueshme të përdoruesve në mbarë botën. Read More

google-shqip

Graph search dhe Google.al

Në këtë fillim viti I cili nisi vrullshëm për gjithë industrinë e faqeve të internetit ,dy ngjarje bënë sensacion edhe në tregun online shqiptar. Instalimi I domainit google.al ishte një nga risitë më të shumëpritura për këtë vit. Duke evituar motorrin e kërkimit google.com ,I cili normalisht barrierat e filtrave të kërkimit I ka më komplekse,google.al do të promovoj më tepër cdo biznes shqiptar që ka një faqe interneti te strukturuar dhe te mirëndertuar. Read More

miku-me-i-mire-i-faqeve-te-internetit

“Miku” më i mirë i faqeve të internetit

Telefonat nuk jane me mjete thjesht per te folur. Ata sot jane shnderruar ne mikun tone me te mire ,ne mjetin tone te punes ne instrument biznesi dhe aparat I rendesishem. Specifikimet me te fundit te mijevjecarit te ri ku telefonat u evoluan ne telefona inteligjente dhe pak a shume ne inteligjence artificiale ishte nje dinamike qe ndryshoi gjithe rrjedhen e teknologjise. Read More

Interneti-ne-shifra….

Interneti ne shifra….

Çfarë ndodhi me internetin në vitin 2011 – 2012? Sa llogari u aktivizuan në këtë vit? Sa website u ndërtuan dhe u lançuan online? Sa kushtoi emri i domainit më të shtrenjtë? Sa foto ndodhen në facebook? Sa video shikohen në youtube?  Ne kemi përgjigjet e këtyre pyetjeve. Kemi ndërtuar një tablo të gjerë për tju dhënë një ide më të mirë për internetit dhe gjerësinë e tij. Duke përdorur një numër të madh burimesh për të gjetur këto të dhëna, i bashkuam për tju treguar internetin 2011 – 2012 në shifra. E-MAIL Read More

30-faqet-me-te-mira-te-internetit

30 faqet e internetit me te bukura te vitit 2014

Ka qene nje vit shume dinamik per faqet e internetit. Dizejnatoret e faqeve te internetit jane adoptuar me teknologjite e reja dhe me epoken e re te dnertimit te websiteve dhe koncepte te reja innovative, origjinale dhe unike jane krijuar.  HTML 5 dhe CSS3 (cascading style sheets) jane bere shume te perdorshme ne dobi te ndertimit ten je faqeje internet futuriste dhe shume te vecante ne praktikat e reja te websiteve Me poshte jane 30 faqet e internetit me origjinale dhe me te bukura te 2012. Read More

Risite-e-2013-per-ndertimin-e-faqeve-te-internetit

Risite e 2013 per ndertimin e faqeve te internetit

Të gjithë jemi në dijeni të evoluimit dhe zhvilimit me hapa vigane të teknologjisë së iformacionit. Por në fushën e ndërtimit të websiteve risitë qëndrojnë gjithmonë në sipërfaqe dhe janë goxha të dukshme nga të gjithë të interesuarit e këtij arti. Si një shoqëri, e cila ndërton faqe interneti gjihmonë duhet të jesh në kërkim të së veçantës, të modernes dhe të risisë. Gjetja e këtyre elementeve themelore bën që ndëritmi i faqeve të jetë një pune e vazhdueshme suksesi. Read More

Terminologjia-WEB-it

Terminologjia WEB-it

“A” Accessibility Nje procec qe lejon website te jete shume I aksesueshem dhe te kete nje akses sa me te gjere nga te gjithe vizitoret.

ADSL –Asymmetric Digital Subscriber Line Lidhje internet broadband e cila karakterizohet nga ndryshimi I uploadit dhe downloadit. Read More

Rëndësia-e-një-hosti-të-mirë-

Rëndësia e një hosti të mirë !

Një hostim i mirë është pjesa kryesore e ndërtmit të një faqeje interneti. Website juaj do të jetë 24 orë në 7 ditë online dhe do të jetë i aksesueshëm në 365 ditë të vitit. Këtë mundëson hosti. Nëse zgjidhni një host të gabuar, problemet do jenë të shumta.  Është e rëndësishme të zgjidhni një host me agjenci në Londër (M.B.) që të siguroni qetësi. Read More

10-gabime-që-duhen-shmangur-në-ndërtimin-e-faqeve-të-internetit1

10 gabime që duhen shmangur në ndërtimin e faqeve të internetit

1. Tekste të gjata Tekstet e gjata dhe të pafundme janë shumë të mërzitshme për vizitotrët e faqes suaj. Përpiquni të jeni lakonikë në të shprehur dhe esencialë duke ju përmbajtur gjihtë thelbit të asaj që po postoni. Sa më të shkurtra të jenë tekstet aq më thjesht gjendet nga motorrat e kërkimit. Në qoftë se teksti është shumë i gjatë dhe ka shumë fjalë atëherë mund të gjesh shumë artikuj të tillë në motorrat e kërkimit me fjalët kyçe të tekstit. Read More

10-mënyra-si-të-zgjedhim-emrin-e-duhur-për-faqen-e-internetit-”www.emer_.al”

10 mënyra si të zgjedhim emrin e duhur për faqen e internetit ”www.emer.al”

1. Gjeni 5 emrat potencialë më të mirë Përpiquni që së bashku me ortakët apo kolegët e kompanisë të bëni brainstorming për të gjetur 5 emra potencialë, të cilat rezultojnë më të përshtatshëm dhe interesantë.  Sa të krijoni këtë listë filloni të ndërtoni emrin e domainit që përshtatet më shumë. Sa më shumë ide të jenë aq më efektive bëhet përzgjedhja. Read More