10 gjuhët më të mira të programimit në vitin 2020

Aftësia më e rëndësishme për të mësuar në botën e sotme është programimi. Sot, kompjuterët kanë hyrë pothuajse në çdo industri. Shume shpejt është kthyer në pajisjen më të rëndësishme në ditët e sotme.

Komunitetet e programimit dhe zhvilluesve po shfaqen me një ritëm më të shpejtë se kurrë më parë. Shumë gjuhë programimi janë lancuar dhe shumë të tjera janë përhapur me shpejtësi duke u bërë mjaft popullore. Ne ju sjellim 10 gjuhët e programimit më të mira që ju duhen patjeter në vitin 2020.

 1. Python

Python padyshim kryeson listen. E njohur gjerësisht si gjuha më e mirë e programimit për tu mësuar nga fillestar. Python është gjuhë programimi e shpejtë, e lehtë për t’u përdorur. Përdoret gjerësisht për të zhvilluar aplikacione në internet. Aplikacione si YouTube, Instagram, Pinterest, SurveyMonkey janë të gjitha të integruara në Python. Python ofron mbështetje me library dhe ka një komunitet shumë të madh zhvilluesish. Gjuha e programimit mund të shërbej si nje pikënisje e madhe për fillestarët. Duke folur për ata që janë në kërkim të një pune më të mirë, patjetër që duhet të mësoni Python!

 1. Java

Java është një zgjedhje tjetër popullore për korporatat/startup-et  me të mëdha dhe ka mbetur e tillë për dekada. Java është përdorur gjerësisht për ndërtimin e aplikacioneve në shkallë të ndërmarrjeve. Eshtë jashtëzakonisht e qëndrueshme dhe shumë ndërmarrje të mëdha e kanë adoptuar atë. Nëse jeni duke kërkuar për një punë të bazuar në zhvillim në një organizatë të madhe, Java është gjuha që duhet të mësoni. Java përdoret gjithashtu gjerësisht në zhvillimin e aplikacioneve android. Pothuajse çdo biznes sot ka nevojë për një aplikacion Android për shkak të faktit se sot ka miliarda përdorues Android. Kjo hap një mundësi të madhe për zhvilluesit e Java duke pasur parasysh faktin se Google ka krijuar një kornizë të shkëlqyer zhvillimi Android me bazë Java – Android Studio.

 1. C/C++

C / C ++ është ajka e programimit. Pothuajse të gjitha sistemet e nivelit të ulët si sistemet operative, skedarët, etj shkruhen në C / C ++. Nëse dëshironi të jeni një programues në nivelin e sistemit, C / C ++ është gjuha që duhet të mësoni. C ++ përdoret gjithashtu gjerësisht nga programuesit konkurrues për shkak të faktit se është jashtëzakonisht i shpejtë dhe i qëndrueshëm.

C ++ gjithashtu siguron diçka të quajtur STL – Standard Template Library. STL është një grup librarish të gatshme për përdorim për struktura të ndryshme të të dhënave, operacione aritmetike dhe algoritme. Mbështetja e librarisë dhe shpejtësia e gjuhës e bëjnë atë një zgjedhje popullore edhe në komunitetin e tregtisë me frekuencë të lartë gjithashtu.

 1. Javascript

Këto ditë, shumë aktivitete po përdorin NodeJS i cili është një mjedis i bazuar në JavaScript. Node.js lejon që zhvilluesit të përdorin JavaScript për skriptimin nga ana e serverit — duke ekzekutuar skriptet nga ana e serverit për të prodhuar përmbajtje dinamike të faqes në internet përpara se faqja të dërgohet në shfletuesin e internetit të përdoruesit. Prandaj tani me JS, ju mund të përdorni një gjuhë të vetme programimi për skriptet nga serveri dhe klienti. Nëse jeni duke kërkuar pune serioze, duhet të konsideroni seriozisht të mësoni JavaScript.

 1. Go programming language

Go, i njohur gjithashtu si Golang, është një gjuhë programimi e krijuar nga Google. Go siguron mbështetje të shkëlqyeshme për multithreading dhe po përdoret nga shumë kompani që mbështeten shumë në sistemet e distribucionit. Go është përdorur gjerësisht në aktivitetet në Silicon Valley. Ata që dëshirojnë të bashkohen me një startup të bazuar në Silicon Valley të specializuar në sistemet thelbësore duhet të zotërojnë Golang.

 1. R language

Gjuha e programimit R është një nga gjuhët më të përdorura të programimit për Analizën e të Dhënave dhe Machine Learing. R siguron një framework të shkëlqyeshme dhe librari të integruara për të zhvilluar algoritme të fuqishme të mësimit të makinerive. R përdoret gjithashtu për llogaritjet statistikore të përgjithshme, si dhe për grafikat. R është adoptuar mirë nga korporatat

 1. Swift

Swift është gjuha e programimit që përdoret për të zhvilluar aplikacione iOS. Pajisjet me bazë iOS janë duke u bërë gjithnjë e më popullore. Apple iPhone, për shembull, ka kapur një pjesë të konsiderueshme të tregut dhe po i jep një konkurrencë të ashpër Androidit. Prandaj, ata që duan t’i shërbejnë këtij komuniteti mund të mësojnë programim Swift..

 1. Php

PHP është ndër gjuhët më të njohura backend. Megjithëse PHP po përballet me një konkurrencë të ashpër nga Python dhe JavaScript, tregu ende ka nevojë për një numër të madh të zhvilluesve të PHP

 1. C #

C # është një gjuhë programimi për qëllime të përgjithshme të zhvilluara nga Microsoft. C # është përdorur gjerësisht për programim në backend, ndërtimin e lojërave (duke përdorur Unity), ndërtimin e aplikacioneve të telefonit celular Window dhe shumë raste të përdorimit të tjerë.

 1. Matlab

  MATLAB është një mjet i analizës statistikore që përdoret në industri të ndryshme për Analizën e të Dhënave. MATLAB përdoret gjerësisht edhe në industrinë e Computer Vision dhe përpunimit të figurave.

10 statistika të shitjeve online që duhet të dini

Në biznes, mbijetesa juaj varet nga aftësia juaj për t’u përshtatur. Ata që e injorojnë këtë fakt, nuk mund të presin që të qëndrojnë gjatë në treg. Këtë vit, nëntë gjigandë të shitjes me pakicë janë zhdukur Continue reading “10 statistika të shitjeve online që duhet të dini”

Dita e Internetit : 10 gjëra që nuk dini për World Wide Web

25 vite me parë, World Wide Web doli online falë Tim Berners-Lee, një shkenctar Britanik që punonte tek CERN. Ai për herë të parë në këtë datë 23.8.1991 lejon akses nga persona pa njohuri kompjuterike të përdorin internetin Continue reading “Dita e Internetit : 10 gjëra që nuk dini për World Wide Web”

Pse nuk duhet te zgjidhni individ (freelancer) per t’ju ndertuar faqen e internetit ?

Kur është nevoja për të ndërtuar një faqe interneti për kompanine tuaj është e rëndësishme të gjejmë kompaninë e duhur për të na ofruar punën më të mirë të mundshme brenda afateve. Continue reading “Pse nuk duhet te zgjidhni individ (freelancer) per t’ju ndertuar faqen e internetit ?”

10 menyra per te marketuar me se miri faqen tuaj te internetit.

Pasi keni ndërtuar një faqe interneti për biznesin tuaj një nga hapat më të rëndësishëm është marketimi i faqes suaj për ta bërë faqen tuaj të internetit sa më të vizituar dhe interaktive.

Gjithashtu vizitorët e shumtë bëjnë që faqja juaj e internetit të renditet sa më lartë në motorrat e kërkimit. Continue reading “10 menyra per te marketuar me se miri faqen tuaj te internetit.”

Instagram , jo vetëm selfie , por edhe biznes.

Mbi qindra milionë përdorues postojnë cdo muaj mbi 40 milion foto në ditë në rrjetin social Instagram. Mendoni për pak sekonda për këtë statistikë! Janë jashtëzakonisht shumë foto. Të mësosh si ti përdorësh këtë statistike, për ti shërbyer biznesit tënd është një zgjidhje shumë e mirë që mund të bëni. Ekzistojnë disa teknika sesi të shfrytëzoni më së miri fenomenin e ri e quajtur Instagram. Continue reading “Instagram , jo vetëm selfie , por edhe biznes.”

Pse duhet të përdorni Google+ për biznesin tuaj

Google Plus është themeluar në fillim të 2013 , si rrjeti i dytë më i madh social në botë. Ka mbi 500 Millon përdoruesit (statistika te vitit 2013 ) . Megjithatë, duket se në këtë rrjet , askush nuk e ka ndjerë praninë e këtij “gjigandi” ende. Duhet të dini, se nëse nuk e merrni seriozisht rrjetin social të vete Google atëherë po bëni një gabim fatal.  Google është kompania  më e madhe në planet dhe kështu që dhe platformen e vet sociale normalisht që synon  vetëm vendin e parë.

Më poshtë keni 10 arsye pse të përdorni Google + per biznesin tuaj. Continue reading “Pse duhet të përdorni Google+ për biznesin tuaj”

10 arsye pse Youtube është i rëndësishëm për biznesin tuaj

Youtube është një nga mediat sociale më të rëndësishme dhe me rritjen më të shpejtë të përdoruesve në të gjithë botën. Të gjithë kanë filluar ta vlerësojnë më shumë rëndësinë e nje video me permbajtje reklamuese sesa cdo politike tjeter marketingu. Më poshtë keni 10 arsye pse përdorimi i Youtube është i domosdoshëm për cdo biznes. Continue reading “10 arsye pse Youtube është i rëndësishëm për biznesin tuaj”

Si te fitoni para nga faqja juaj e internetit ?

Një nga fjalët kyce më të kërkuara në internet në ditët e sotme është, Si të fitosh para në intërnet? Globalisht, shpenzimet në reklamat në internet tejkalojnë $ 145.000.000.000. Kjo do të thotë ka shumë njerëz që pasurohen prej këtyre shpenzimeve! Nëse dhe ju doni disa këshilla për mënyrën se si të bëni para, na ndiqni në artikullin më poshtë: Continue reading “Si te fitoni para nga faqja juaj e internetit ?”

“Miku” më i mirë i faqeve të internetit

Telefonat nuk jane me mjete thjesht per te folur. Ata sot jane shnderruar ne mikun tone me te mire. Ne mjetin tone te punes ne instrument biznesi dhe aparat I rendesishem. Specifikimet me te fundit te mijevjecarit te ri ku telefonat u evoluan ne telefona inteligjente. Pak a shume ne inteligjence artificiale qe solli nje dinamike qe ndryshoi rrjedhen e teknologjise. Continue reading ““Miku” më i mirë i faqeve të internetit”