Certifikata SSL

Certifikata SSL

SSL (Secure Sockets Layer) është një teknologji e standardeve të sigurisë për krijimin e një lidhje të koduar në mes të një server dhe një klient-tipike një server web (website) dhe një shfletues; ose një server postë dhe një klient email (p.sh. Outlook).server and a mail client (e.g., Outlook).
SSL lejon që informata të ndjeshme të tilla si numrat e kartës së kreditit, numrat e sigurimeve shoqërore, dhe kredencialet që identifikoheni për ti transmetuar ato në mënyrë të sigurt. Normalisht, të dhënat e dërguara midis shfletuesit dhe serverat e internetit dërgohet në plain text-duke ju lënë të pambrojtur ndaj përgjimit.
Nëse një hacker është në gjendje të ndërpres të gjitha të dhënat që janë dërguar në mes një shfletues dhe një web server ata mund të shohin dhe të përdorin këtë informacion.
Më konkretisht, SSL është një protokoll sigurie.
Protokollet e përshkruajnë se si duhet të përdoren algoritme; në këtë rast, protokolli SSL përcakton variablave të enkriptimit për të dy lidhjet dhe të dhënat që janë duke u transmetuar.

Pse duhen Certifikatat?
Të gjithë shfletuesit kanë aftësi për të bashkëvepruar me serverat e internetit të sigurta duke përdorur protokollin SSL. Sidoqoftë, shfletuesit dhe server duhet ajo që quhet një Certifikata SSL duhet të jetë në gjendje për të krijuar një lidhje të sigurt.

Çfarë ofron interweb.al?
Ne ofrojmë gjithçka që ju duhet për të konfiguruar certifikatën tuaj në aplikim, serverin, VPS, serverin tuaj dedikuar dhe shërbime të tjera. Ne ju ndihmojmë të gjeni certifikatën që ju bën punë ju, jua blejmë atë në emrin tuaj me çmimet më të mira,bëjmë konfigurimin e nevojshëm dhe e instalojmë atë për ju.