25 domainet më të shtrenjtë të të gjitha kohërave

Shitja e domaineve është një praktikë shumë ë përdorur në industrinë e teknologjisë.
Sipas DNjournal.com, thuhet se domaini voice.com u shit për një shifer prej 39 milion dollarësh. Kjo shitje u realizua në verën e këtij viti. Shënoi një nga rekordet e shitjes së domaineve.

Shumë individë të cilët e dinë vlerën e domaineve kane arritur të blëjnë dhe të shesin domain me vlera astronomike. Kini parasysh që rishitja e një domain inga një përson te tjetri zakonisht realizohet me pagesa mbi 1000 dollarë.
Imagjinoni që domaine si Cars.com u shit për një vlerë prej 872 milion dollarë. Mundësitë për të blerë një domain të cilin mund ta shisni shumë më shtrenjtë eshtë pak e veshtire ne ditët ne sotme. Gjithsesi persona që merren ekskluzivisht me këtë punë kanë arritur të nxjerrin fitime nga taktika të atilla. Duke kerkuar domaine te vecanta, duke studiuar tregun arrijne te shesin domaine me vlera te konsiderueshme.

Me poshtë po ju sjellim një tabele me domainet më të shitura të gjitha kohërave .
Shenim: Jo të gjitha shitjet e domaineve deklarohen. Më poshte kemi renditur vetëm shitjet e deklaruara sipas Godaddy.com.

Domain Cmimi Data
CarInsurance.com $49.7 million 2010
Insurance.com $35.6 million 2010
VacationRentals.com $35 million 2007
PrivateJet.com $30.1 million 2012
Voice.com $30 million 2019
Internet.com $18 million 2009
360.com $17 million 2015
Insure.com $16 million 2009
Fund.com £9.99 million 2008
Sex.com $14 million 2005
Sex.com $13 million 2010
Hotels.com $11 million 2001
Porn.com $9.5 million 2007
Shoes.com $9  million 2017
Porno.com $8.8 million 2015
Fb.com $8.5 million 2010
We.com $8 million 2015
Business.com $7.5 million 1999
Diamond.com $7.5 million 2006
Beer.com $7 million 2004
Z.com $6.8 million 2014
iCloud.com $6 million 2011
Israel.com $5.8 million 2008
Casino.com $5.5 million 2003
Slots.com $5.5 million 2010