Mediat sociale janë burime që njerëzit përdorin për të ndarë mendimet, njohuritë dhe përvojat me të tjerët në internet. Kjo ndodh brenda rrjeteve sociale të tilla si Facebook, video sharing sites tilla si YouTube, bloge si Lifehacker, forume të tilla si WordPress dhe faqe wiki si Wikipedia.sm Çfarë mund të bëjë Social Media për biznesin tim?

Social media marketing bën të mundur për të filluar një dialog me klientet tuaj potencial me produktit ose brandin tuaj ne qender te interesit.Më poshtë, keni disa synime konkrete që të arrijë marketingu në media sociale:

 • të realizoj njohjen e brandit
 • të ndërtoj një marrëdhënie me grupin tuaj të synuar promovimin e brandit
 • rritjen e numrit të vizitorëve në faqen tuaj të rritur aktivitetin e vizitorëve në faqen tuaj të kuptojë më shumë  rreth shitjeve (online)
 • të përmirësoj renditjen ne motorrat e kërkimit ( media sociale ndikon shumë në renditje)

Cilat janë objektivat më të rëndësishme dhe të realizueshme të kompaninë tuaj?Përgjigja për këtë pyetje varet nga faktorë të ndryshëm. Deri në çfarë mase, për shembull, është organizata juaj e përgatitur për tu hapur? Edhe më e rëndësishme është që të dini se si grupi juaj i synuar lundron në internet brenda kanaleve ekzistuese të mediave sociale.

Çfarë synon shërbim Tribal Social Media ?

Ne ju ndihmojmë për të zbuluar dhe shfrytëzuar mundësitë që ofron mediat sociale. Ne nuk ofrojmë zgjidhje standarde por mendojmë me konsumatorin. Duke e njohur gjithnjë e më biznesin tuaj dhe produktet, specialistët tanë mund të zbulojë zgjidhje të suksesshme. Për shkak se media sociale ofron mundësi të shumta është e rëndësishme për të vendosur se cilat aktivitete specifike do të jetë efektive për organizatën tuaj. Për organizatat që dëshirojnë të marrin këshilla më të avancuara, ne hartojmë plane strategjike. Në momentin që duhet zbatuar strategjia social media Tribal Internet Marketing , atëherë ky shërbim mund të ofrojë mbështetje në mënyrat e mëposhtme :

 • Menaxhimi i projektit
 • Realizimi teknik (faqet e internetit, Widgets dhe bloge) realizimi teknik (website, widget and blogje)
 • Përmbajtje dinamike të vizitorëve të kanalit tuaj.

Për cilat biznese është shërbimi i Social Media i përshtatshëm?

Social media është përshtatur kryesisht për bizneset që:

 • duan vizibilitet optimale në internet
 • kërkojnë të ndërtojnë dhe  të zgjerojnë marrëdhëniet me grupin e synuar ose që duan të ndryshojnë aktivitetet e tyre të marketingut nga “shtytje” në tërheqje.
 • duan ti japin markës së tyre një imazh “njerëzor” dhe të prekshëm

Interweb.al shpk ju ndihmon që të vendosni nëse mediat sociale janë zgjedhja e duhur për ju.

Social Media Marketing që ne ofrojmë:

Facebook

Reklamimi në Facebook j’u ndihmon të rrisni ndjeshëm vizitorët apo klientët në faqen tuaj dhe vanzhdon të mbetet mënyra më efektive në rrjetet sociale. Facebook vazhdon të ketë numrin më të madh të përdoruesve, të çfarëso grupmoshe, duke j’u dhënë mundësi t’i adresoheni më shumë se një grupi të caktuar klientësh.

Ju mund të targetoni duke përdorur vendodhjen, moshën, gjininë apo interesat vetjake të përdoruesit të Facebook. Gjithashtu ju keni një opsion për t’ia adresuar reklamën vetëm atyre përsonave që e kanë vizituar më parë faqen tuaj të internetit.

Facebook Advertising jo vetëm j’u ofron audiencë të madhe, por ju mund të ndiqni dhe sa efektive reklama ka qenë, me anë të gjenerimit të raporteve në kohë reale.

Instagram

Numri i përdoruesve në Instagram është rritur ndjeshëm kohët e fundit, ekzaktësisht rreth 700 milionë, duke ofruar në këtë mënyrë audiencë të konsiderueshmë për të reklamuar biznesin tuaj. Instagram është i lidhur me Facebook, duke j’u lehtësuar proçesin e krijimit të reklamës dhe  përdorur të dhënat nga facebook për targetim.

Nëse jeni një biznes që shisni online, ju mun dtë integroni Shopify dhe të shisni produktet menjëherë. Instagram është më efektiv dhe j;u kushton më pak kohë se çdo rrjet tjetër social.

Janë disa mënyra se si mund të reklamoni në Instagram:

 • Instagram Video AdsJu mund të krijoni një video deri në 60 sekonda, për të prezantuar biznesin apo produktet tuaja.
 • Instagram Photo AdsReklamoni biznesin përmes një imazhi, mënyra më e shpejtë për të tërhequr vëmendjen
 • Instagram Carousel Ads –  Përdorni disa imazhe duke dhënë më shumë informacion
 • Instagram Stories Ads

Google AdWords

Përdorimi i Google AdWords ofron një mënyrë më transparente për të matur performancën, ju mund të shikoni se çfarë funksionon dhe çfarë jo, duke studiuar raportet rreth fjalëve kyçe që gjenerohen në kohë reale. Përfitimet që vijnë nga Google, varen nga buxheti që ju keni investuar, kjo është shumë efektive për bizneset që duan të kenë të ardhura të shpejta.

AdWords ofron shumë opsione për të krijuar reklamën tuaj si:

 • Pëdorimi i fjalëve kyçe në mënyrë që reklama t’i shfaqet personave të cilët janë duke kërkuar një shërbim të ngjashëm me tuajin
 • Mundësia për të shtuar imazhe, detaje kontakti apo linqe
 • Zgjedhja e audiencës duke u bazuar në vendodhje, kohën e ditës, gjuhën apo llojin e pajisjes që po përdor klienti.

Ju mund të gjeneroni të ardhura përmes Google duke përdorur:

 • Cost Per Click (CPC)Duke paguar një tarifë për çdo klikim që merrni në faqen tuaj, ju gjeneroni të ardhura, të cilat varen nga sasia e investuar nga ju për këtë klikim.
 • Cost Per Action (CPA)Në këtë rast ju paguani një kosto për veprime të caktuara si shitje apo regjistrime, duke përfituar më tej të ardhura.