Google do të rendisi të parat faqet me certifikata sigurie SSL ( HTTPS) para atyre me HTTP.

Nëse faqja juaj e internetit ka certifikate sigurie SSL (punon me  HTTPS) atëhere do të renditeni ndër të parët në google search.

HTTPS ( Hyper Text Transfer Protocol Secure ) është protokolli i cili ju lejon te keni informacion te enkriptuar midis faqeve te internetit te ndryshme dhe browserit. Një gjë të tillë HTTP nuk e ofron.

Administrata qëndrore e Google lajmëroi ( para 2 ditësh ) që Google do te indeksoj te parat gjithe faqet te cilat kane HTTPS para faqeve te cilat kane HTTP te thjeshtë. Të orientuar qartë drejt sigurisë dhe promovimit të mbrojtese se të dhënave, Google ka ndërmarrë këtë vendim duke perkrahur të gjithë ata që i kushtojnë rëndësi sigurisë. Interweb.al shpk prej vitesh ka ofruar në tregun shqiptar certifikata sigurie të cilat të ofrojnë mundësinë e HTTPS. Shumë nga klientët tanë kanë përfituar nga shërbimet e shoqërisë sonë.

Askush nuk duhet të humbasi kohë por duhet përfituar sa më shpejt nga gjithë reforma që Google po realizon për të promovuar më tëj sigurinë totale të rrjetit. Së shpejti do të filloi filtrimi i gjithë faqeve të krijuara dhe nuk keni pse ta gjeni veten në shkallët më të ulëta të renditjes në Google.

E ardhmja e Google eshte totalisht e orientuar ne një rrjet sa më të sigurtë dhe faqe interneti që rrezatojnë siguri për cdo visitor i cili viziton faqet. Nxitoni dhe ju ti shtoni faqes tuaj një vlerë më të madhe. Pse mos të dilni ju të parët në google.al ?