Fakte interesante nga interneti ne 2021

2020 ka njohur një rritje akome më të madhe të përdorimit të websiteve, internetit dhe shërbimeve të hostimit, domaineve. Si një vit ku interneti u bë akoma më shumë i rëndësishëm në gjetjen e zgjidhjeve për të ndihmuar ekonomine me poshtë keni disa fakte interesante nga viti 2020 në lidhje me përdorimin e tij.

  • Momentalisht ekzistojnë 4.66 miliardë përdorues aktivë të internetit në të gjithë botën.
  • 65.6 përqind e të gjithë popullsisë së botës kanë akses aktiv në internet.
  • Ka 4.28 miliardë përdorues unikë të internetit celular në të gjithë botën, që përbën 54.6 përqind të popullsisë globale.
  • Përdoruesit e internetit kalojnë mesatarisht 6 orë e 56 minuta në internet çdo ditë.
  • Me 854 milion përdorues interneti, si asnje vend tjeter, Kina është vendi me numrin më të lartë të përdoruesve të internetit.
  • Tetë në çdo dhjetë të rritur amerikanë hyjnë në internet çdo ditë.
  • Me 62,63 përqind të tregut, Google Chrome është shfletuesi kryesor i internetit në celular.
  • Sot, ka mbi 1.8 miliardë faqe në rrjetin botëror.
  • Tremujori i dytë i vitit 2020 pa 354.7 milion emra domain të regjistruar.
  • Të ardhurat nga shitja me pakicë ecommerce parashikohet të arrijnë 4.2 trilion dollarë në 2021.

Burimi: Oberlo .com